Diensten

Fiscale dienstverlening

U kiest voor een accountant omdat u zich geen zorgen wil maken over de administratieve kant van uw zelfstandige activiteit. Logisch: u wil zich immers focussen op uw vak of uw zaak. Dat is ook de reden waarom u de stap heeft gezet naar zelfstandig ondernemersschap.
En laat dat nu net ook onze motivatie zijn: doen waar we goed in zijn. Dat is in de eerste plaats uw dagelijkse boekhouding beheren en zorgen dat uw onderneming in regel is met alle fiscale verplichtingen. U communiceert hierover met een vaste medewerker die uw dossier beheert, dat praat zoveel makkelijker.

 

Advies en optimalisatie

Maar Factum Fiscalis wil verder gaan dan de louter technisch correcte verwerking van uw boekhouding.
Wij adviseren u met kennis van zaken bij sleutelmomenten in uw zelfstandige loopbaan:

  •     Kies ik voor een eenmanszaak of is een vennootschap een betere optie?
  •     Wanneer kan ik die bepaalde investering best plannen?
  •     De bank vraagt een financieel plan om een financiering te kunnen krijgen?
  •     Mijn beroepskosten moeten dringend onder de loep worden gehouden?
  •     Het wordt stilaan tijd om te beginnen met mijn successieplanning?

Het spreekt voor zich dat wij proactief met u meedenken om uw persoonlijke en/of vennootschapsbelasting te optimaliseren. Hiertoe bespreken wij uw fiscaal resultaat a.d.h. van een periodieke rapportering die is opgemaakt volgens uw wens.

 

Expertise en synergie

Om u een waardevol advies te kunnen geven, volgen wij de fiscale wetgeving op de voet. Dat zijn we verplicht aan onze beroepseer en daar halen we ook onze voldoening uit.
Bovendien zitten wij niet op een eiland, maar begrijpen we dat het in uw belang is om samen te werken met complementaire dienstverlenende bedrijven. Op die manier kunnen wij een fiscaal uitgebalanceerd voorstel uitwerken, op maat van uw zelfstandige activiteit.

De grote uitdaging voor de toekomst is de digitale revolutie in uw voordeel ombuigen. Wij bieden ondertussen heel wat mogelijkheden om uw boekhouding elektronisch te verwerken. Hierdoor kunnen wij tijd vrijmaken om uw dossier fiscaal te optimaliseren. En dat is toch wat u verlangde van een accountant?

Vragen? Kom eens praten